Umgebung und Natur - Omgeving en natuur - Hotel the Wigwam Domburg
hotel-thewigam-in-domburg_DSC01834
hotel-thewigwam-in-domburg_DSC01756
hotel-thewigwam-in-domburg_DSC01740
hotel-thewigwam-in-domburg_DSC01828
hotel-thewigwam-in-domburg_IMG_0837-2

Domburg

Domburg
Domburg ligt direct aan zee, aan de noordwest kust van het schiereiland Walcheren. Het spreekt dat velen Domburg als een favoriete badplaats hebben uitverkoren vanwege de unieke combinatie van strand, duinen, zee en bossen.

Maar niet alleen vanwege de brede, schone stranden en het zuivere zeewater is Domburg zo geliefd. Ook vanwege de vrije wandel terreinen in o.a. de buitenplaatsen Hoogduin, Westhove en Berkenbos (samen +/- 210 ha), die een mooi loofhoutgebied vormen met parken en vijvers, dragen bij tot de charme van Domburg. Met recht staat Domburg nog steeds bekend als een familie badplaats, daar zowel de accommodatie als de diverse evenementen hierop ingesteld zijn. In de zomermaanden worden er talrijke evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het folkloristische ringrijden te paard, strandfeesten, kindervoorstellingen, concerten en fiets- en wandeltochten.

Strand

De grootste trekpleister voor toeristen die naar Hotel the Wigwam en Domburg komen is het brede zandstrand. De karakteristieke paalhoofden, strandhuisjes, duinen en de mondaine uitstraling maken het strand van Domburg zo geliefd. Het Domburgse strand heeft u veel te bieden, uitstekend bereikbare strandovergangen direct aan het dorp gelegen, parkeerplaatsen op tientallen meters van het strand, openbare douches en toiletten, strandcabines, loopplanken, afvalemmers, noem het maar op! De badmannen zijn uw hulpverlenend personeel op de stranden, u kunt hier onder andere terecht voor uw (kleine) verwondingen, lenen van hamers voor uw windscherm en de verhuur van ligbedden, stoelen, parasols en windschermen. Voor uw veiligheid is er de Domburgse reddingsbrigade met jarenlange ervaring in het redden van drenkelingen en het verzorgen van verwondingen. In elk strandvak zijn speeltoestellen te vinden. Bij iedere grote strandovergang zijn strandpaviljoens te vinden, hier kunt u o.a. terecht voor drinken, ijs en snacks.