wigwam_JJM_0610
hotel-thewigwam-in-domburg_41012_Zuidhavenpoort_zierikzee_Met_Noordhavenpoort
hotel-thewigwam-in-domburg_DSC01888-2
hotel-thewigwam-in-domburg_veere_0333
hotel-thewigwam-in-domburg_dscn1339

Omgeving en natuur

Omgeving en natuur
Domburg grenst direct aan de Manteling, een uniek bos wat gekenmerkt wordt door statige buitenplaatsen met schitterende tuinen. Het is een van de weinige eikenbossen direct aan zee, het werd ooit aangeplant om Walcheren te beschermen tegen de koude zee wind. De bomen hebben dan ook typische vormen door diezelfde zeewind, u komt vormen tegen die u nog nooit eerder heeft gezien!

Op fietsafstand van Hotel the Wigwam, tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder, ligt het voormalige waterwingebied Oranjezon, in dit beperkt toegankelijke gebied ziet u een unieke combinatie van duinlandschap en bos. Het nationaal park de Oosterschelde is zeer de moeite waard. Doordat de Oosterschelde nooit definitief is afgesloten van de Noordzee vindt u hier een unieke flora en fauna.

Dankzij de Westerschelde tunnel is er een uniek natuurgebied binnen rij-afstand van Domburg, het Verdronken Land van Seaftinghe. Dit gebied is het enigste open getijde gebied van West-Europa en bestaat uit slikken en schorren. Er worden dagelijks excursies in dit gebied georganiseerd, maar kijk uit voor het opkomende water!

Recreatie/dagje uit

Slecht weer? Dagje uit? In de omgeving en natuur van Domburg is genoeg te doen! Breng op maandag een bezoek aan de toeristenmarkt, wandel met behulp van een van de wandelroutes naar Kasteel Westhove voor een bezoek aan het Zeeuws Biologisch Museum of fiets naar Westkapelle en leer de geschiedenis van dit dijkdorp kennen.

Zeker een bezoek waard zijn historische steden zoals Middelburg, Zierikzee en Veere, steden rijk geworden door het Zeeuwse handelsverleden, wat nog steeds erg goed zichtbaar is in de vele monumenten. Een dagje plezier en niet om hoeven te kijken naar uw kinderen of u laten verwennen met een massage? Bezoek dan het subtropisch zwemparadijs “de Parel” met een afzonderlijke sauna afdeling.